Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Прокурор із Запоріжжя має одну з найбільших пенсій в Україні

Прокурор із Запоріжжя має одну з найбільших пенсій в Україні

Прокурор із Запоріжжя має одну з найбільших пенсій в Україні

Очільник облпрокуратури Сергій Спільник. Фото: Запорізька обласна прокуратура

Очільник Запорізької обласної прокуратури Сергій Спільник зайняв 8 місце у рейтингу топ-10 найбільших пенсій України. 

Про це стало відомо з рейтингу, який оприлюднило видання Цензор.НЕТ.

Керівник Запорізької обласної прокуратури Сергій Спільник зайняв 8 місце в рейтингу. В 2024 році він отримав 433 713 грн пенсії. Пенсію він почав отримувати у 2017 році, коли йому було 40 років. У прокуратурі Спільник працює вже 26 років.

Крім того, 20 місце в цьому списку займає перший заступник керівника Запорізької обласної прокуратури Андрій Коваль. Він задекларував 251 160 грн пенсії за 2023 рік. Чоловік працює в органах прокуратури він з 2001 року, а вперше пенсійні виплати вказав у декларації за 2020 рік.

Першу сходинку посідає в цьому рейтингу заступник керівника Харківської прокуратури Станіслав Муратов, який за 2023 рік отримав 1 152 155 грн пенсії. Загалом половину в списку займають прокурори з Харківщини. 

Рейтинг складений на основі декларацій працівників обласних прокуратур у різних регіонах України. Ймовірно, посадовці отримують високі пенсії за вислугою років, що дозволяється законом. 


Читайте також:

Начальницю Бердянської міської військової адміністрації Бердянського району Запорізької області Вікторію Галіціну звільнили з посади. 

У Запоріжжі 84-річна жінка погодилася допомогти незнайомці розміняти гроші. Втім замість грошей отримала сувенірні купюри.

Запорізька АЕС вчергове відключилась від лінії електропередачі, яка з’єднує тимчасово окуповану електростанцію із об’єднаною енергосистемою України.