Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » Резонанс » 22 жовтня Запоріжжя атакували російські БпЛА

22 жовтня Запоріжжя атакували російські БпЛА

22 жовтня Запоріжжя атакували російські БпЛА

22 жовтня Запоріжжя атакували БпЛА

У ніч на 22 жовтня російські війська здійснили чергову атаку на Україну, використовуючи ударні безпілотні літальні апарати (БпЛА) типу «Shahed» та дрони невстановленого типу. Запорізька область також опинилася під загрозою. Втім, більшість дронів вдалося успішно збити.

Повідомляють Повітряні Сили ЗС України.

Загалом було зафіксовано 60 ворожих БпЛА, з яких 42 були знищені у різних регіонах України, включаючи Сумську, Дніпропетровську, Черкаську, Донецьку, Запорізьку, Київську, Херсонську та Харківську області.

Найбільше безпілотників збили на Сумщині, де є жертви серед мирного населення.

Окрім цього, 10 російських дронів було втрачено за локацією. Один із них перетнув кордон з Білоруссю, а три — повернулися на територію Росії. Ще один ворожий безпілотник продовжує перебувати в повітряному просторі України.

Нагадаємо, протягом доби російська армія здійснила 303 атаки по дев’яти населених пунктах Запорізької області. Загалом надійшло 77 повідомлень про руйнування житлових будинків та об’єктів інфраструктури.

Читайте також:

21 жовтня Запоріжжя зазнало ракетного удару, внаслідок якого кількість постраждалих продовжує зростати. Станом на ранок відомо про трьох загиблих та дев’ятнадцятьох поранених. Серед постраждалих — 8-річна дівчинка.