Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » ЖКГ » У Запорізькому районі комунальне підприємство завищило тарифи на вивезення сміття на 37 тисяч гривень

У Запорізькому районі комунальне підприємство завищило тарифи на вивезення сміття на 37 тисяч гривень

У Запорізькому районі комунальне підприємство завищило тарифи на вивезення сміття на 37 тисяч гривень

КП нарахувало зайві 37 тисяч жителям Запорізького району. Ілюстрація Держпродспоживслужби

У третьому кварталі 2024 року фахівці Головного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області провели позапланову перевірку комунального підприємства, яке надає послуги з вивезення твердих побутових відходів у Запорізькому районі. Причиною перевірки стало колективне звернення від споживачів.

Про це повідомляє ГУ Держпродспоживслужби в Запорізькій області.

У ході перевірки було виявлено порушення законодавства щодо формування та застосування державних регульованих тарифів. Зокрема, підприємство використовувало економічно необґрунтований тариф, встановлений із порушенням порядку публічного оголошення та застосування тарифів на послуги з вивезення побутових відходів.

За підсумками перевірки підприємство повернуло споживачам незаконно нараховані 37,03 тисяч гривень. Крім того, на підприємство накладено адміністративно-господарські санкції у розмірі 6,56 тисяч гривень, а відповідальну посадову особу оштрафовано на 2,55 тисяч гривень.

Також підприємству видано припис усунути порушення та провести розрахунок економічно обґрунтованого тарифу, згідно з вимогами чинного законодавства.

Нагадаємо, в Україні з жовтня 2024 року очікуються зміни лімітах на перекази, цінах на доставку поштою та тарифах на світло для бізнесу.

Inform.zp.ua зібрав всю інформацію про тарифи на комунальні послуги. Скільки доведеться заплатити запоріжцям у жовтні за світло, газ, воду та вивезення сміття – читайте в цьому матеріалі.