Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » Резонанс » У Запоріжжі викрили схему ухилення від військової служби за фальшивими діагнозами

У Запоріжжі викрили схему ухилення від військової служби за фальшивими діагнозами

У Запоріжжі викрили схему ухилення від військової служби за фальшивими діагнозами

Фото: ГУ Нацполіції Запорізької області

У Запоріжжі викрили злочинну групу, яка за неправомірну винагороду допомагала військовозобов’язаним уникати служби за допомогою підроблених медичних діагнозів. 28-річний лікар та 56-річна екс-працівниця одного з медичних закладів організували схему, яка дозволяла здоровим чоловікам отримати висновок про непридатність до військової служби.

Як повідомляє пресслужба поліції, жінка шукала чоловіків, які були готові заплатити за фіктивний діагноз. Один з “клієнтів” передав їй 500 доларів. Лікар організував уявне лікування, оформивши необхідні документи, які дозволяли уникнути військової служби.

Правоохоронці затримали зловмисників під час отримання частини хабаря. У ході обшуків вилучено медичну документацію, оргтехніку, печатки та кошти, отримані незаконним шляхом.

Слідство встановило, що лікарю пред’явлено підозру за ч. 1 ст. 368 Кримінального кодексу України (одержання неправомірної вигоди), а жінці – за ч. 5 ст. 27 та ч. 2 ст. 369-2 (зловживання впливом). Їй обрано запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.

Обвинувальний акт направлений до суду. Чоловіку загрожує до 4 років ув’язнення, а жінці – до 5 років.

Нагадаємо, двох лікарів запорізького медичного закладу підозрюють у створенні злочинної схеми з оформлення фіктивної інвалідності за гроші. У тому числі військовозобов’язаним чоловікам, щоб уникнути призову на службу. Лікарям загрожує до 5 років за ґратами.