Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » Резонанс » У Запоріжжі затримали групу поплічників російських спецслужб, причетних до підпалів авто

У Запоріжжі затримали групу поплічників російських спецслужб, причетних до підпалів авто

У Запоріжжі Нацполіція та СБУ викрили групу осіб, які працювали на російські спецслужби, виконуючи завдання зі знищення автомобілів військовослужбовців ЗСУ та поліції.

Про це повідомляє ГУНП у Запорізькій о

Серед затриманих — 20-річна місцева жителька, її співмешканець і неповнолітній. За вказівками з Росії вони підпалили декілька автомобілів, зокрема спецтранспорт поліції, фіксуючи свої дії на відео для звітності. За це вони мали отримати гроші.

Організатором групи виявилася дівчина, яка шукала «легкий заробіток» через телеграм-канал і згодилася на співпрацю з російськими кураторами. Перший злочин вона здійснила на початку серпня, залучивши неповнолітнього для підпалу автомобіля Hyundai. Згодом дівчина разом зі співмешканцем підпалила військовий автомобіль і поліцейський спецтранспорт.

Поліція оперативно затримала усіх учасників групи. Фігурантам загрожує довічне ув’язнення за державну зраду та інші злочини.

Нагадаємо, у Запоріжжі викрили злочинну групу, яка за неправомірну винагороду допомагала військовозобов’язаним уникати служби за допомогою підроблених медичних діагнозів. 28-річний лікар та 56-річна екс-працівниця одного з медичних закладів організували схему, яка дозволяла здоровим чоловікам отримати висновок про непридатність до військової служби.