Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » У поліції розповіли, скільки людей порушують комендантську годину в Запоріжжі

У поліції розповіли, скільки людей порушують комендантську годину в Запоріжжі

У поліції розповіли, скільки людей порушують комендантську годину в Запоріжжі

Від початку року в Запоріжжі комендантську годину порушили майже 500 громадян. Деяких порушників, що не мають з собою документів, можуть доставити у відділок поліції.

Про це повідомила речниця Національної поліції у Запорізькій області Анна Ткаченко в коментарі Inform.zp.ua.

За її словами, від початку року в поліції зареєстрували майже 500 фактів порушень громадянами комендантської години на території Запоріжжя. За минулий місяць таких випадків було 77.

“Якщо в період дії комендантської години людина перебуває на вулиці, патруль з’ясовує обставини порушення та перевіряє документи. Якщо документів немає, то працівники поліції мають право затримати громадянина та доставити до відділку для встановлення особи”, – зазначає речниця.

Для порівняння, на Полтавщині щодня виявляють близько 500 порушників комендантської години. У зв’язку зі зменшенням світлового дня у поліції схиляються до скорочення цієї години.

На запитання, чи має сенс перегляд обмежень комендантської години у зв’язку з виявленими фактами її порушення в поліції зазначають, що рішення про запровадження комендантської години приймається військовим командуванням або військовою адміністрацією в залежності від стану безпекової ситуації в регіоні.

Нагадаємо, комендантську годину в Запоріжжі та на території територіальних громад, які входять до складу Запорізького району, ввели від початку повномасштабного вторгнення. Вона триває з 00.00 до 05.00 годин.

На іншій території Запорізької області, окрім тимчасово окупованих Російською Федерацією територій області, комендантська година запроваджується з 23.00 до 05.00 години.