Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Росіяни атакували на заході Запорізької області: звіт ISW

Росіяни атакували на заході Запорізької області: звіт ISW

Росіяни атакували на заході Запорізької області: звіт ISW

Фото: НГУ
Бригада Кара-Даг.
Ілюстрація

22 і 23 жовтня російські війська пробували наступати на заході Запорізької області. Зокрема вони атакували біля Роботиного, Малої Токмачки та Новоданилівки, але підтверджених змін на лінії фронту не було.

Про це повідомляє ISW (Інститут вивчення війни).

Протягом останніх днів, 22 і 23 жовтня, окупанти продовжували атаки на заході Запорізької області біля Роботиного і на північний схід від Роботиного біля Малої Токмачки і Новоданилівки. Однак їхні дії не призвели до змін на лінії фронту.

Карта бойових дій на Запорізькому напрямку. Фото: ISW

Крім того, росіяни продовжували наступальні операції на кордоні Донецької та Запорізької областей, але не досягли підтвердженого просування вперед.

Пропагандистські блогери стверджували, що російські війська просунулися в полях на північ від Левадного (на південний захід від Великої Новосілки) і на захід від Старомайорського (на південь від Великої Новосілки). Однак підтверджень цьому ISW не бачить.

За даними Генерального штабу, 23 жовтня, на Оріхівському напрямку Сили оборони відбили одну атаку росіян поблизу Новоданилівки. 


Нагадаємо, що російські війська атакували цивільний автомобіль за допомогою дрона поблизу селищ Степногірськ і Приморськ у Василівському районі Запорізької області.

Раніше ми писали, що Служба безпеки України спільно з Національною поліцією успішно зірвали план російської воєнної розвідки (гру), яка намагалася влаштувати теракт у Києві.

Організаторами злочину виявилися мешканці Запоріжжя, завербовані через месенджер Телеграм. Метою теракту було здійснення вибуху у багатолюдному місці столиці, що мало спричинити масові жертви серед цивільного населення та створити паніку в країні.