Ми у соцмережах
Головна » Відпочинок » 10 атмосферних фільмів, які створять осінній настрій

10 атмосферних фільмів, які створять осінній настрій

10 атмосферних фільмів, які створять осінній настрій

Ілюстративне фото

Осінь — це час для затишку, теплих напоїв і атмосферних фільмів. Саме тому ми підготували для вас підбірку фільмів з осінньою атмосферою. Кожен зможе знайти щось для себе – починаючи від романтичної комедії і закінчуючи кримінальними детективами.

Бітлджюс Бітлджюс (Beetlejuice Beetlejuice, 2024)

Жанр: жахи, комедія, фентезі

Після смерті батька Лідія зі своєю донькою Астрід та мачухою Делією повертаються до старого будинку у містечку Вінтер-Рівер. Коли Астрід знаходить на горищі той самий макет міста, Лідії доводиться розповісти доньці про Бітлджюса – бешкетного і доволі неприємного привида, чиє ім’я ні в якому разі не можна називати тричі. Та допитливість дівчинки бере гору – вона відкриває портал до потойбічного світу. Бітлджюс знову починає тероризувати всіх живих.

Є сиквелом до фільму «Бітлджюс» (1988).

Доріан Грей (Dorian Gray, 2009)

Жанр: історія, жахи, фантастика, драма.

Доріан Грей – це драматичний трилер з фантастичними елементами, який вийшов у 2009 році у Великобританії.  Це історія чоловіка, який живе в Лондоні у кінці 19 століття. Він молодий і красивий, а його портрет, написаний його другом-художником Базілом Голвордом, приховує його справжнє лице. Доріан занурюється у світ розкоші та розпусти, а портрет, у той час, як сам Доріан не старіє, робиться все більш жахливим, відображаючи всі його пристрасті та злочини.

Таємний клуб Гернсі любителів книг і пирогів з картопляного лушпиння (The Guernsey Literary and Potato Peel Pie Society, 2018)

Жанр: мелодрама, драма, історичний

У 1946 році лондонська письменниця Джулієт Ештон отримує листа від чоловіка, що живе на острові Гернсі. Він розповідає їй про книжковий клуб, який він створив під час німецької окупації острова у Другій світовій війні. Ця історія настільки захоплює Джулієт, що вона відправляється на Гернсі, де знайомиться з незвичайними мешканцями цього острова, дізнається про їхню боротьбу і перемоги під час війни. Однак Джулієт також дізнається таємницю, яку зберігали мешканці острова, і яка може назавжди змінити їхнє життя.

Бебі-бум (Baby Boom, 1987)

Жанр: комедія, романтика

Джессі Вайатт кар’єристка, яка займається маркетингом харчових продуктів. Однієї ночі життя жінки кардинально змінюється, коли вона дізнається, що її кузен Ендрю та його дружина загинули в автокатастрофі й залишили під опіку Джессі маленьку дитину. Тепер їй потрібно встигати піклуватися про дитину і виконувати роботу, яка була сенсом життя жінки.

Вам лист (You’ve Got Mail, 1998)

Жанр: комедія, романтика

Кетлін Келлі власниця невеликого книжкового магазину, що дістався їй в спадок від матері. Бізнес іде непогано, поки на горизонті не з’являється велика торгівельна мережа, що належить Джо Фоксу і яка почала переманювати клієнтів.  Кетлін в цей непростий час анонімно знайомиться в інтернеті з чоловіком і вони починають спілкуватися, хоча в цей час обоє перебувають в стосунках.  Вважаючи таємничого співрозмовника другом, Кетлін довіряє йому свої переживання і переймається до нього взаємними романтичними почуттями. Їх віртуальний роман набирає обертів, хоча в реальному житті вони ніколи не зустрічалися. Та ким насправді виявиться анонімний співрозмовник Кетлін?

Сім (Seven,  1995)

Жанр: кримінал, жахи

Детективу Вільяму Сомерсету за сім днів до пенсії виділяють в напарники молодого колегу Девіда Міллза. Старий детектив сподівається, що за цей час не відбудеться нічого серйозного, і він зі спокійною совістю зможе піти на пенсію. Його сподівання руйнуються в той момент, коли Сомерсета просять провести розслідування дивного по своїй жорстокості вбивства. Вже через кілька днів вбивство зі схожим сценарієм відбувається знову.

Те, що відбувається, схоже на гру, де правила вигадує душевно хвора людина, бо мотив у злочинця виявляється дуже своєрідним. Він оголосив себе знаряддям Господа, адже кожне своє нове вбивство присвячує одному з семи смертних гріхів із Біблії. Щоб зупинити вбивцю, детективам належить знайти його наступних потенційних жертв.

Полонянки (Prisoners, 2013)

Жанр: трилер, кримінал

Під час святкування чергового Дня Подяки маленькі доньки Келлера і Франкліна вийшли на вулицю – і не повернулися. Останній раз їх бачили на вулиці, коли поруч стояв якийсь потертий фургон. Пошуки дівчаток не принесли жодного результату, тому за справу береться місцевий детектив Локі. Увечері того ж дня, поліція виявляє підозрілий фургон. У ньому знаходиться Алекс Джонс, який є розумово відсталим хлопцем. Не отримавши жодних доказів, поліція змушена його відпустити. Здавалося б, слідство потрапило в глухий кут, а бідний батько повільно починає втрачати розум, але Келлер упевнений, що Алекс знає більше, ніж говорить, тому бере правосуддя у свої руки.

Бетмен (The Batman, 2022)

Жанр: екшн, кримінал

Похмурий дощовий Готем, зруйнований корупцією та бандитськими угрупованнями. Щодня в ньому відбувається безліч насильства, але Брюс Вейн, він же Бетмен, сподівається колись позбавити місто злочинності. За два роки Бетмену вдалося не лише досягти прогресу у боротьбі з організованою злочинністю, а й знайти надійного соратника в особі поліцейського детектива Джеймса Гордона. Та у Готемі знову з’являється новий таємничий злодій. Безжальний лиходій Загадник вбиває корумпованих політиків, суддів, поліцейських, а після цього залишає на місці злочинів послання для Бетмена. Головний герой і сам неодноразово стикався з тим, що в багатьох бідах міста винні саме люди, які перебувають при владі, які є невід’ємною частиною злочинного світу. Брюс Вейн сумнівається у власних переконаннях і цілях, попри це, незабаром йому доведеться знову зробити важкий вибір.

Чорний лебідь (Black Swan, 2010)

Жанр: драма, трилер

Старанна балерина Ніна Сейєрс танцює в трупі нью-йоркського театру, таємно мріючи про головні партії. Бажання танцівниці несподівано здійснюється: балетмейстер Томас Лерой відправляє у відставку примадонну своєї трупи і влаштовує конкурс на головну «двопартійну» роль. Найбільш придатними виявляються дві дівчини Ніна і Лілі. Хоч Лерою більше симпатизує Ніна, але хореограф вважає, що тендітна і боязка Ніна – ідеальна Одетта, але ніяк не підступна і чуттєва Одилія. Талановита нова балерина Лілі не страждає непотрібними комплексами, а тому чудово відповідає ролі Одилії. Між дівчатами зав’язується суперництво, яке ще більше підігріває Лерой. Ніні сняться кошмари, вона бачить галюцинації та це будить її темну сторону.

Гаррі Поттер і в’язень Азкабану (Harry Potter and the Prisoner of Azkaban, 2004)

Жанр: фантастика, пригоди

З найбільш надійної в’язниці магічного світу втік Сіріус Блек, який зрадив батьків Гаррі Поттера, той, хто вбив свого друга Пітера Петтігрю. Перший і поки єдиний чарівник, якому вдалося втекти з Азкабану. Сіріус Блек є слугою темного мага Волдеморта і за сумісництвом, хрещеним батьком Гаррі Поттера, який як вважається, хоче вбити свого хрещеника.  Замість того, аби полювати на Гаррі й намагатися вбити його, хлопчик починає отримувати подарунки від невідомого відправника. Юний чарівник шукав зустрічі з Сіріусом, аби помститися за своїх батьків. За допомогою магічного часовороту Гаррі з друзями дізнаються правду про Мародерів та будуть намагатися запобігти лиху.

Авторка: Кокорєва Катерина