Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Працівника Запорізької АЕС росіяни підозрюють у тероризмі та шпіонажі: деталі

Працівника Запорізької АЕС росіяни підозрюють у тероризмі та шпіонажі: деталі

Працівника Запорізької АЕС росіяни підозрюють у тероризмі та шпіонажі: деталі

Працівник Запорізької АЕС Сергій Потинг.

У тимчасово окупованому Енергодарі Запорізької області російські силовики звинувачують у тероризмі працівника Запорізької АЕС Сергія Потинга. 

Про це повідомляє Генеральна прокуратура РФ.

32-річного Сергія Потинга звинувачують у шпіонажі за збір марок та реєстраціних номерів автівок працівників правоохоронних органів РФ. Далі чоловік нібито передавав ці дані СБУ. Також окупанти звинучають Потинга у спробі підриву автівки одного з силовиків РФ у тимчасово окупованому Енергодарі. 

У липні 2023 року в Енергоатомі повідомляли, що праціника Запорізької АЕС Сергія Потинга викрали росіяни. Про його звільнення інформації не було, тому виходить, що чоловік перебував у полоні більше року. Нині його тримають під вартою.

Обвинуваченому обрали запобіжний захід у вигляді взяття під варту. Наразі російські правоохоронці здійснюють пошук співучасників Сергія Потинга.


Читайте також:

Днями у Запоріжжі затримали двох містян, які нанесли ножові поранення громадянам. Замахи відбулися у Комунарському та Заводському районах. Зловмисників затримали та тримають під вартою.

Служба безпеки України спільно з Національною поліцією успішно зірвали план російської воєнної розвідки (гру), яка намагалася влаштувати теракт у Києві. Організаторами злочину виявилися мешканці Запоріжжя, завербовані через месенджер Телеграм. Метою теракту було здійснення вибуху у багатолюдному місці столиці, що мало спричинити масові жертви серед цивільного населення та створити паніку в країні.

У Запоріжжі викрили злочинну групу, яка за неправомірну винагороду допомагала військовозобов’язаним уникати служби за допомогою підроблених медичних діагнозів. 28-річний лікар та 56-річна екс-працівниця одного з медичних закладів організували схему, яка дозволяла здоровим чоловікам отримати висновок про непридатність до військової служби.