Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » 974-й день війни: підсумки дня в Запорізькій області

974-й день війни: підсумки дня в Запорізькій області

974-й день війни: підсумки дня в Запорізькій області

Фото: Генштаб ЗСУ

Як минув 974-й день повномасштабного вторгнення Росії на територію України. Зібрали головні новини для Запоріжжя та області за сьогодні.

Сьогодні, 24 жовтня, у Запоріжжі сотні будинків залишаться тимчасово без електроенергії на вісім-дев’ять годин. Це пов’язано з проведенням планових ремонтних робіт.  

Сьогодні, 24 жовтня, у Запоріжжі громадський транспорт ходитиме зі змінами в русі маршрутів. Це стосується комунальних автобусів та тролейбусів.

22 і 23 жовтня російські війська пробували наступати на заході Запорізької області. Зокрема вони атакували біля Роботиного, Малої Токмачки та Новоданилівки, але підтверджених змін на лінії фронту не було.

У Запоріжжі в 2024 році на період опалювального сезону не підвищуватимуть тарифи на теплопостачання. Оскільки Президент України Володимир Зеленський підписав на це мораторій.

Протягом наступних трьох днів, з 24 по 26 жовтня, у Запоріжжі містяни можуть відчути неприємний запах через погодні умови.

На підконтрольну територію України повернули шість дітей, які перебували в окупації у Запорізькій, Херсонській областях, а також Криму.

Волонтери Запорізького осередку Добробату долучилися до ліквідації наслідків російського обстрілу, внаслідок якого був пошкоджений дитячий садочок в одному з районів міста.

На засіданні групи “Прозорість та підзвітність” при Запорізькій обласній військовій адміністрації виявили перевитрату бюджетних коштів. Загальна сума завищень становить 1,2 мільйони гривень. Результати перевірки направлять до правоохоронних органів. 

Завтра, 25 жовтня, пройде Всеукраїнський радіодиктант національної єдності. Запоріжців запрошують долучитися офлайн в безпечному просторі  «Затишно space».

У 2024 році переведення годинників на зимовий час мало бути останнім. Однак Президент України Володимир Зеленський досі не підписав законопроєкт, який скасовує подальші сезонні переведення. 

У тимчасово окупованому Енергодарі Запорізької області російські силовики звинувачують у тероризмі працівника Запорізької АЕС Сергія Потинга. 

Осінь — це час для затишку, теплих напоїв і атмосферних фільмів. Саме тому ми підготували для вас підбірку фільмів з осінньою атмосферою. Кожен зможе знайти щось для себе – починаючи від романтичної комедії і закінчуючи кримінальними детективами.

Цього тижня у Запоріжжі потеплішало. Частіше на небі з’являється і сонце. Inform.zp.ua прогулявся містом – відвідав Вознесенівський парк та проспект Соборний, щоб побачити, як осіннє Запоріжжя виглядає у ці сонячні дні.

У Матвіївській громаді будують Центр безпеки громадян, у якому чергуватимуть пожежники та поліцейські. Раніше рятувальні служби викликали з Вільнянська або Запоріжжя.