Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » У Запоріжжі перейменували два парки: які нові назви

У Запоріжжі перейменували два парки: які нові назви

У Запоріжжі перейменували два парки: які нові назви

Парк Гагаріна у Запоріжжі
Фото Inform.zp.ua

У Запоріжжі перейменували парк імені Климова на парк Авіаторів у Шевченківському районі та парк імені Гагаріна на парк Міст-Побратимів у Комунарському районі.

Про це повідомляється на сайті Запорізької міськради.

Рішення про перейменування депутати ухвалили на двадцять п’ятій сесії Запорізької міської ради. Посадовці проголосували за перейменування двох парків у Комунарському та Шевченківському районах міста.

Проєкт рішення про перейменування парку та вулиці імені Академіка Володимира Климова зареєстрували ще 15 серпня 2024 року, а депутати проголосували 23 жовтня.

Раніше парк та вулиця у Шевченківському районі Запоріжжя носили ім’я Володимира Климова – радянського ученого в галузі авіаційного моторобудування і лауреата чотирьох Сталінських премій. 

Парк Академіка Климова. Фото Туристичного інформаційного центру Запоріжжя

Відтепер вулиця Климова матиме назву на честь Героїв 65 бригади. А парк називатиметься парком Авіаторів, оскільки розташований поруч з підприємством авіапромисловості “Мотор Січ”.

Парк імені Гагаріна носив ім’я радянського космонавта, який здійснив перший політ у космос. У зв’язку з проведенням політики декомунізації та деколонізації, в міськраді прийняли рішення про перейменування парку на нову назву – Міст-побратимів. 

Реалізація проєкту про перейменування парків не потребує додаткових витрат з державного бюджету, зазначають в міськраді. 

Раніше ми писали, що у Запоріжжі планують перейменувати парк імені Гагаріна у Комунарському районі на парк Міст-побратимів у зв’язку з деколонізацією. Відповідне рішення з’явилося на сайті міськради 18 жовтня 2024 року. 

Нагадаємо, що у Шевченківському районі міста Запоріжжя можуть перейменувати вулицю Академіка В.Я. Климова на вулицю Героїв 65-ї бригади.