Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » 975-й день війни: підсумки дня в Запорізькій області

975-й день війни: підсумки дня в Запорізькій області

975-й день війни: підсумки дня в Запорізькій області

Фото: НГУ
Бригада Кара-Даг.
Ілюстрація

Як минув 975-й день повномасштабного вторгнення Росії на територію України. Зібрали головні новини для Запоріжжя та області за сьогодні.

Сьогодні, 25 жовтня, у Запоріжжі сотні будинків залишаться тимчасово без електроенергії на вісім-дев’ять годин. Це пов’язано з проведенням планових ремонтних робіт.  

Вчора ввечері, 24 жовтня, у Запоріжжі сталася пожежа в притулку для собак. За попередніми даними, п’ять собак згоріли у вольєрах.

З’явилась інформація, що росіяни таємно поховали тіла двох підлітків з Бердянська Тиграна Оганнісяна і Микити Ханганова, яких жорстоко вбили. 

У Запоріжжі перейменували парк імені Климова на парк Авіаторів у Шевченківському районі та парк імені Гагаріна на парк Міст-Побратимів у Комунарському районі.

У Запоріжжі з 24 по 28 жовтня не працюватимуть електронні сервіси Товариства “Запоріжжяелектропостачання”. Це пов’язано із проведенням технічних робіт.

Запоріжців попереджають, що цієї зими в місті може зовсім не бути електроенергії. Міська влада оснащує лікарні та школи альтернативними джерелами живлення.

Сьогодні, 25 жовтня, в Україні пройшов Всеукраїнський радіодиктант національної єдності. У Запоріжжі також долучилися до його написання. Журналісти Inform.zp.ua побували в безпечному просторі “Затишно space” від Благодійного фонду “Схід SOS”. Прийти туди і взяти участь у написанні могли всі охочі.

Вчора ввечері, 24 жовтня, в селищі Новослобідка Запорізького району сталася пожежа в притулку для собак. Кількість тварин, які згоріли у вольєрах зросла до восьми. Поліцейські відкрили кримінальне провадження. 

Російські військові, ймовірно, готуються до активного просування в напрямку міста Запоріжжя, що може свідчити про їхній намір посилити тиск на цій ділянці фронту.

З прифронтового селища Приморське Запорізької області евакуювали у Львівську область багатодітну родину. Вивезенням сім’ї займались поліцейські.

У Запоріжжі знову стає прохолодніше. Це є справжнім випробуванням для безпритульних тварин, адже у холодну пору року їм особливо важко знаходити їжу, тепле та безпечне місце для ночівлі. 

Журналісти Inform.zp.ua поспілкувалися із волонтеркою запорізького притулку “Шанс” Галиною Грищенко та зібрали поради, як допомогти безпритульним тваринам пережити холод.

Історико-культурний комплекс «Запорозька Січ» змінює графік роботи з 1 листопада 2024 року. Музей не працюватиме у понеділок та вівторок.

Фахівці екологічної інспекції виявили у Запоріжжі осередки стихійного сміттєзвалища в районі розташування дачного масиву «Далекі дачі».