Ми у соцмережах
Головна » Події » Корупція » Очільник Запорізької обласної прокуратури подав заяву про звільнення: триває службове розслідування

Очільник Запорізької обласної прокуратури подав заяву про звільнення: триває службове розслідування

Очільник Запорізької обласної прокуратури подав заяву про звільнення: триває службове розслідування

Очільник облпрокуратури Сергій Спільник. Фото: Запорізька обласна прокуратура

Шестеро керівників обласних і спеціалізованих прокуратур, зокрема очільник Запорізької обласної прокуратури Сергій Спільник, подали заяви про звільнення після скандалу з отриманням підвищених пенсій.

Про це повідомили в Офісі Генерального прокурора.

Окрім керівника Запорізької прокуратури, заяви подали голови прокуратур у Рівненській, Тернопільській, Харківській, Черкаській областях та керівник спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного округу. Всі вони отримували підвищені пенсії за вислугу років, які були призначені рішенням суду.

Наразі триває службове розслідування, яке має встановити законність набуття цими прокурорами статусу осіб з інвалідністю та правомірність нарахування їм пенсійних виплат.

“В Офісі Генерального прокурора відбулося перше засідання незалежної Комісії з добору кандидатів для включення до кадрового резерву на заміщення керівних посад в обласних та окружних прокуратурах”, – йдеться у повідомлення.

Рада прокурорів підтримала зміни до Закону України «Про прокуратуру», які заборонять одночасне отримання прокурорами пенсій та зарплати.

Згідно з пропозиціями, пенсія за вислугу років виплачуватиметься лише після звільнення з посади, тобто за принципом: або зарплата, або пенсія. Відповідні напрацювання буде передано суб’єкту законодавчої ініціативи.

Нагадаємо, керівник Запорізької обласної прокуратури Сергій Спільник зайняв 8 місце в рейтингу. В 2024 році він отримав 433 713 грн пенсії. Пенсію він почав отримувати у 2017 році, коли йому було 40 років. У прокуратурі Спільник працює вже 26 років.