Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Уряд продовжить бронювання працівників та перевірить критично важливі підприємства

Уряд продовжить бронювання працівників та перевірить критично важливі підприємства

Уряд продовжить бронювання працівників та перевірить критично важливі підприємства

Бронювання працівників через “Дію”. Фотоілюстрація/Бронирование работников через “Дию”. Фотоиллюстрация

Працівники, які отримали статус заброньованих до 31 травня 2024 року, зможуть продовжити цей термін ще на аналогічний період без додаткових перешкод.

Про це повідомляється на сайті Урядовий портал.

Таке рішення було ухвалено на засіданні Уряду 25 жовтня за пропозицією першого заступника Міністра оборони. Це забезпечить стабільну роботу стратегічно важливих галузей економіки, включаючи підприємства, що працюють на оборону, та сприятиме збереженню кваліфікованих кадрів у цих сферах.

Крім того, Уряд проводить аудит рішень, ухвалених упродовж останніх чотирьох місяців, щодо надання статусу критично важливих підприємств. Причиною для перевірки стало аномальне зростання кількості таких підприємств та заброньованих працівників. Аудит триватиме до 15 листопада та має на меті виявити можливі недобросовісні дії або корупційні ризики в процесі бронювання.

На основі результатів аудиту Уряд планує оновити критерії для надання статусу броньованих, щоб механізм ефективніше підтримував як обороноздатність, так і економічний розвиток держави. Це рішення дозволить уникнути зловживань і збалансувати інтереси безпеки та економіки в умовах воєнного часу.

Нагадаємо, військовозобов’язані, які раніше були визнані непридатними до військової служби в мирний час за рішенням військово-лікарських комісій, мають пройти медичну комісію повторно.

Термін явки до Територіального центру комплектування та соціальної підтримки (ТЦК) після отримання повістки скоротили з чотирнадцяти до семи днів