Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Субсидія на оренду житла: як ВПО зможуть отримати фінансову допомогу

Субсидія на оренду житла: як ВПО зможуть отримати фінансову допомогу

Субсидія на оренду житла: як ВПО зможуть отримати фінансову допомогу

Ілюстративне фото/Иллюстративное фото

Внутрішньо переміщені особи зможуть отримати від держави субсидію на оренду житла. Допомога передбачена у дев’яти регіонах – Запорізькій, Чернігівській, Сумській, Харківській, Миколаївській, Дніпропетровській, Херсонській, Луганській та Донецькій області.

Про це повідомляє Урядовий портал.

Субсидію зможуть отримати родини ВПО, які витрачають на оренду житла понад 30% своїх сукупних доходів. Якщо родина має доходи менші, ніж два прожиткових мінімумів на одну особу (5840 грн), то субсидія покриватиме вищий відсоток вартості оренди. 

Крім доходу родини на розмір субсидії впливатимуть кількість членів сімʼї та вартість оренди житла. Отримувати фінансову допомогу можна буде одночасно із субсидією на житлово-комунальні послуги, оскільки вона призначатиметься Пенсійним фондом. 

Субсидію для переселенців почнуть призначати з середині січня 2025 року. Мінсоцполітики додатково повідомить громадян про початок прийому заяв на призначення цього виду підтримки.

Щоб отримати субсидію, необхідно мати орендний договір. Цей документ можна буде отримати та підписати у відділеннях Пенсійного фонду.

Допомогу надаватимуть у дев’яти регіонах, там де найбільша кількість ВПО. Зокрема у Запорізькій, Чернігівській, Сумській, Харківській, Миколаївській, Дніпропетровській, Херсонській, Луганській та Донецькій області.


Читайте також:

Після 1 вересня Уряд продовжить виплати на проживання для внутрішньо переміщених осіб Запорізької області. Це станеться автоматично.

З 22 до 31 жовтня в Україні стартує перша хвиля виплат у межах «Національного кешбеку». Усього 646 378 українців отримають 37,2 млн грн за покупки, здійснені у вересні. Використати ці кошти можна на оплату комунальних, медичних послуг, транспорту або спрямувати на підтримку Збройних Сил України чи придбання військових облігацій.