Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Туман, похолодання та дощі: якою буде погода у Запоріжжі на цьому тижні

Туман, похолодання та дощі: якою буде погода у Запоріжжі на цьому тижні

Туман, похолодання та дощі: якою буде погода у Запоріжжі на цьому тижні

Осінь / Осень

На цьому тижні, з 29 жовтня по 3 листопада, у Запоріжжі синоптики прогнозують туман та невелике зниження температури повітря. Дощів не прогнозується. 

Про це повідомляє Sinoptik.ua.

29 жовтня. Вранці небо закриють хмари, протримаються увесь день, і тільки ввечері почнуть повільно розсіюватися. Опадів не буде, а температура повітря становитиме від +6 до +14 градусів. 

Попередження про небезпечні погодні умови. Фото: Запорізький обласний центр з гідрометеорології

Крім того, на 29 жовтня Запорізький обласний центр з гідрометеорології прогнозує туман з видимістю 100-500 м (I рівень небезпечності, жовтий). Синоптики зазначають, що такі погодні умови можуть призвести до зниження середньої швидкості транспортного потоку та збільшення ймовірності ДТП.

30 жовтня. День буде хмарним, однак без дощів. Найнижча температура повітря становитиме +7 градусів, а максимальна +12 градусів. 

“У цей час завершувався літній шлях і починався зимовий. А погоду передвіщали за зозулею: якщо вона кує на сухому дереві, то невдовзі буде мороз”, – йдеться у народному прогнозі погоди.

31 жовтня. У Запоріжжі в цей день очікується сильний вітер – 6,5 м/с. Небо з самого ранку і до вечора буде хмарним, проте дощів синоптики не прогнозують. Температура повітря не зазнає значних змін – від +9 до +15 градусів. 

1 листопада. До самого вечора у Запоріжжі буде триматися похмура погода, лише під кінець дня небо очиститься від хмар. Також в цей день очікується сильний вітер – 7,4 м/с. Дощів не буде.

“Якщо цього дня буде холодно і піде сніг, то весна прогнозується пізня й холодна, а якщо сьогодні відлига – наступного року слід чекати на теплу і ранню весну”, – повідомляє народний прогноз погоди. 

Прогноз погоди у Запоріжжі. Скріншот з сайту Sinoptik.ua

2 листопада. Ранок буде сонячним, однак вдень та ввечері небо затягнеться хмарами. На цей день синоптики прогнозують температуру повітря від +11 до +15 градусів. Дощів не прогнозується.

3 листопада. У Запоріжжі зранку та вдень буде сонячна та ясна погода. Однак температура повітря почне знижуватися: очікується від +3 до +7 градусів протягом дня. 

“Наші пращури помітили: якщо 3 листопада ясна безхмарна погода – це ознака швидкого зниження температури”, – йдеться у народному прогнозі. 

Нагадаємо, що у Запоріжжі опалювальний сезон розпочнеться 31 жовтня. Наразі відповідне рішення готується у міській раді.