Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » 978-й день війни: підсумки дня в Запорізькій області

978-й день війни: підсумки дня в Запорізькій області

978-й день війни: підсумки дня в Запорізькій області

Фото: Генштаб ЗСУ

Як минув 978-й день повномасштабного вторгнення Росії на територію України. Зібрали головні новини для Запоріжжя та області за сьогодні.

Сьогодні, 28 жовтня, у Запоріжжі багато будинків залишаться тимчасово без електроенергії на вісім-дев’ять годин. Це пов’язано з проведенням планових ремонтних робіт.  

Сьогодні, 28 жовтня, у Запоріжжі громадський транспорт ходитиме зі змінами в русі маршрутів. Це стосується комунальних автобусів та тролейбусів.

26 і 27 жовтня російські війська атакували населені пункти Запорізької області. Зокрема проводили наземні атаки на північ від Роботиного.

Збройні Сили України будують фортифікаційні споруди в Запорізькій області та навколо Покровська у Донецькій області. 

Кожен українець може отримати виплату 1000 гривень в рамках нової програми “єПідтримка”. Гроші надійдуть на карту “Національного кешбеку”, відкрити яку можна через “Дію”. Inform.zp.ua зібрав всю інформацію про те, як отримати “1000 гривень від Зеленського”.

Переселенці з Оріхівської громади зможуть отримати гуманітарну допомогу в Запоріжжі. Продуктові набори видаватимуть 29 і 30 жовтня. 

Взимку росіяни можуть знову намагатися знеструмити Запоріжжя та область. Місто може залишитися повністю без світла за найгіршим сценарієм.

У Запорізькій області військові будують другу та третю лінію оборони. Зведення фортифікаційних споруд завершать на наступному тижні, далі почнуть будівництво оборони міст в області. 

У Запоріжжі опалювальний сезон розпочнеться 31 жовтня. Наразі відповідне рішення готується у міській раді.

У Запоріжжі з 29 жовтня по 1 листопада тимчасово змінять рух деякі трамваї. Це пов’язано із ремонтними роботами на трамвайній колії в районі зупинки “Центральна прохідна”. 

Запоріжжя – місто, якому осінь додає яскравих кольорів. У цю пору року запоріжці часто роблять атмосферні фотографії. Inform.zp.ua зібрали локації для гарних осінніх фото.

Внутрішньо переміщені особи зможуть отримати від держави субсидію на оренду житла. Допомога передбачена у дев’яти регіонах – Запорізькій, Чернігівській, Сумській, Харківській, Миколаївській, Дніпропетровській, Херсонській, Луганській та Донецькій області.

Листоноша “Укрпошти” Наталя Гриненко декілька разів на місяць їздить у прифронтове Гуляйполе, аби привезти людям пенсії та посилки. Попри страх, вона разом з командою виконує свою роботу в місті, яке щоденно знаходиться під обстрілами. Інтерв’ю з листоношою Наталею читайте в матеріалі.

У двох селищах Запорізької області зняли карантинні обмеження зі сказу лисиць та собак. Вакцинацію тварин проводили в селі Дніпрельстан та Ручаївка.

На цьому тижні у Запоріжжі синоптики прогнозують туман та невелике зниження температури повітря. Дощів не прогнозується. Детальніше про прогноз погоди можна прочитати за посиланням.