Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » ЖКГ » Як Запоріжжя готується до зими: стан об’єктів критичної інфраструктури

Як Запоріжжя готується до зими: стан об’єктів критичної інфраструктури

Як Запоріжжя готується до зими: стан об’єктів критичної інфраструктури

Ілюстративне фото

Запоріжжя завершує підготовку критичної інфраструктури до зими. Опалювальний сезон розпочнеться 31 жовтня, як повідомив генеральний директор концерну «Міські теплові мережі» Сергій Астапенков під час брифінгу в медіацентрі ЗОВА. Готовність до холодів також підтвердили представники КП «Водоканал» і ПАТ «Запоріжжяобленерго».

Про це повідомляється на сайті Запорізької обласної військової адміністрації.

Концерн «Міські теплові мережі» підготував до роботи всі теплові об’єкти: 54 котельні, 53 насосні станції та 12 теплових пунктів. Також було замінено 8,5 км тепломереж. Запас вугілля, понад 450 тонн, забезпечить опалення на три місяці, і продовжується накопичення палива. Більшість котелень оснащені генераторами, що дозволить підтримувати тиск у разі відключення електроенергії.

КП «Водоканал» забезпечило водопостачання 108 генераторами, що дозволяє стабільно працювати насосним станціям. Заплановано постачання додаткових генераторів для станцій першого підйому. У разі довготривалого відключення світла буде організовано підвіз води, а для закладів охорони здоров’я та критичних об’єктів створено резерви

Енергетики ПАТ «Запоріжжяобленерго» завершили планові ремонти, заміну ліній електропередач і зміцнення підстанцій, що постачають світло до 20-35 тисяч споживачів. Підготовлено запас матеріалів, а аварійні бригади укомплектовані для оперативного реагування у випадку надзвичайних ситуацій.

Нагадаємо, журналісти Inform.zp.ua звернулися до речника Запорізької обласної військової адміністрації Олександра Коваленка, щоб дізнатися, скільки Пунктів Незламності діють у регіоні, а також чи готова область до тотального блекауту.


Читайте також: за прогнозами Українського гідрометеорологічного інституту, зима 2024-2025 років в Україні буде аномально теплою.